Најновије вести

Ракић са шефицом УНМИК-а: Дијалог нема алтернативу

Значај конструктивног приступа у решавању многих проблема који оптерећују нормално функционисање српске и осталих невећинских заједница, као и неопходност наставка дијалога Београда и Приштине и решавање отворених питања на путу бољих односа између српског и албанског народа, теме су о којима је данас, министар за заједнице и повратак Горан Ракић, разговарао са шефицом Мисије Уједињених нација у Приштини (УНМИК) Каролин Зијаде.

 

 

Живимо у јако изазовном времену у коме сви морамо да покажемо максималну озбиљност како би утицали на пре свега нестабилну безбедносну ситуацију и избегли све оно што може додатно да је угрози. Ми улажемо максималне напоре да све несугласице решимо на начин да обе стране буду задовољне и за тако нешто нам је потребно разумевање свих релевантних фактора”, рекао је Ракић, а саопштено из његовог кабинета.

Истакао је да трајни мир нема алтернативу и да се на њему мора инсистирати и радити константно.

“Имамо учестале инциденте и нападе на Србе, угроженост њихове имовине и објеката Српске православне цркве, што показује у коликој је мери она угрожена”, навео је Ракић.

Подели на: