Најновије вести

Ракић: Сви који позивају на суздржаност знају ко је деструктивна страна, следе мирни протести Срба

Председник Српске листе Горан Ракић истакао је на конференцији за медије да Срби не могу да трпе терор Приштине и најавио протесте у свим институцијама.

 

 

Он је нагласио да су у разговору са председником Вучић дпбили информацију да у Бриселу није постигнут никакав споразум за шта је одговорна Приштина, а што се могло чути и од међународних представника.

Сви који позивају на суздржаност знају ко је деструктивна страна, роручио је Ракић.

,,Три капи су прелиле чашу:,подсетио је Ракић.

,,Смена Ненада Ђурића, одлука да се укину српске регистарске таблице, и то што ЗСО још увек није формирана. Са нама је и Иван Тодосијевић који је осуђен због своје речи. Специјалне јединице полиције малтретирају нашу браћу, сестре, ту су четири нове базе. Забранили су нам вакцинацију, изборе, референдум, упуцали су Срећка Софронијевића, Драгици Гашић забрањују да купи хлеб. Десило се безброј напада и то су јасне поруке да нас не желе овде, као и повратницима да нису добродошли”.

Ракић је рекао да Срби немају куд и да се нада да неће морати да се бране.

,, Тортура коју Приштина врши народ више не може да трпи. Имаћемо протесте у школама, домовима здравља и у свим осталим институцијама. Народ се пита зашто ми морамо да плаћамо харач и зулум. Нисмо га плаћали Турцима, нећемо ни Куртију”, поручио је Ракић.

Подели на: