Најновије вести

Ракић у Церници: Изградићемо нову школу, породица Менковић добиће нову кућу

Како би се ближе упознао са горућим проблемима Срба који живе у Церници код Гњилана, министар за заједнице и повратак Горан Ракић их је посетио и са њима разговарао о помоћи коју може Министарство за заједнице и повратак да им пружи.

 

 

Ракић је са мештанима Цернице разговарао у ОШ ”Бранко Радичевић”, а као најприоритетнији захтев за решавање који су истакли, био је изградња нове школске зграде, јер ђаци и просветно особље уче и раде у веома лошим условима у шта се и сам министар уверио.

”Знам да је било процедуралних потешкоћа везаних за решавање проблема изградње нове школске зграде. Министарство за заједнице и повратак је обезбедило новчана средства за изградњу школе и учинићемо све да процедуралне проблеме отклонимо како би се што пре кренуло са изградњом нове школе. Ђаци и наставно особље нису заслужили да раде у оваквим условима и ја искрено верујем да ће почетак нове школске године дочекати у новој згради. Наша је обавеза да створимо једнако добре услове образовања свим ученицима, без обзира да ли они похађају школу у Церници, Северној Митровици, Грачаници, Штрпцу, Ораховцу. Свуда тамо где буде било и једног српског ђака, ми ћемо радити на томе да услови учења буду за све подједнако добри”, казао је Ракић.

Пре обиласка школе, министар је посетио породицу Менковић, којој су фебруара месеца протекле године општинске власти срушиле кућу, наводећи да је бесправно изграђена и обећао им изградњу нове куће близу објекта у коме данас живе.

”Упознат сам са вашим случајем, и мени је искрено жао због непријатности коју сте доживели. Дошао сам да вам саопштим радосну вест, а то је да ћете добити нову кућу. Ово је пре свега начин да обезбеђивањем адекватних услова за живот, обезбедимо опстанак што већег броја породица на овим просторима”, рекао је министар приликом обиласка Менковића.

У Церници је на захтев мештана договорена реконструкција четири куће које су у лошем стању, а обећано је решавање проблема недостатка воде за три домаћинства.

Подели на: