Најновије вести

Ракић: Улагање у образовање је једини гарант боље будућности нашег народа

Средња техничка школа у Косовској Митровици, последњих година попримила је потпуно другачији изглед, а по опремљености најсавременијом школском опремом спада међу најбоље у Србији.

 

Ова школа је пример како сарадња са локалном самоуправом даје одличне резултате.

„Ово је васпитно образовна институција а оно што је урађено последњих година је импозантно. Замењен је кровни покривач, реконструисана комплетна кровна конструкција, урађени олуци, фасада, столарија, свака просторија је окречена, урађени су и подови у свим учионицама као и простор око школе што је школи дало потпуно нови изглед“, рекао је директор ове школе Радован Танић.

Кандидат за градоначелника Општине Северна Митровица Горан Ракић истакао је да је ово тек почетак и да ће, уколико му грађани у недељу укажу поверење, наставити улагање у све школе на територији Северне Митровице.

Ракић је рекао да су у реконструкцију Техничке школе „Михајло Петровић Алас“ уложена велика средства. У потпуности је реновирана и опремљена школу а самим тим и Гимназија, Економска школа, као и Правни и Природно-математички факултет и Градска библиотека која је у склопу ове зграде.

„Улагање у образовање је једини гарант боље будућности нашег народа. Зато је значајно и битно имати подршку грађана. Српска листа је канал за реализацију свих економских пројеката и инвестиција из централне Србије на КиМ. Зато је од кључне важности да локални органи власти буду у рукама српског народа“, поручио је Ракић.

Ракић је нагласио да је снага српског народа у колективу и да „они који желе да нас ослабе и угрозе без обзира на политичке разлике међу њима наступају као колектив и једини начин да се одбранимо јесте да имамо јединствену српску политику“.

„Оно што бранимо не припада само нама већ читавом српском народу“, истакао је Ракић и додао да избори у недељу нису локални већ „још један референдум за или против опстанка Срба на КиМ“.

У реновирање Средње техничке школе „Михајло Петровић Алас“ до сада је уложено преко милион евра.

Подели на: