Најновије вести

Ракић:Започети радови на изградњи кућа породици Перић из Партеша и Величковић из Ранилуга

Десеточлана породица Перић из општине Партеш ће се за отприлике два месеца уселити у нову кућу. Радови на изградњи њиховог новог дома су данас након полагања камена темељца и званично започети, наводи се у саопштењу Министарства за заједнице и повретак.

 

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, који је заједно са Душаном Перићем и градоначелником Партеша Драганом Петковићем положио камен темаљац је казао да је овај вид помоћи када су у питању млади брачни парови са више деце, као што је случај ове породице, приоритет за Министарство за заједнице и повратак.

”Циљ нам је да на овај начин покажемо да бринемо о онима који са својом децом планирају да остану на својим огњиштима. Њихова воља да стварају породице баш овде за нас је сатисфакција и уверење да на овај начин радимо праву ствар. Маја месеца, приликом посете општини Партеш смо овој породици обећали кућу, ево данас почињу радови на изградњи.”

Након полагања камена темељца за кућу Перића, министар Ракић је и у Ранилугу положио камен темаљац за изградњу куће тројице браће Величковић, који су живели у кући код свог стрица.

Министар је у Ранилугу рекао да му је драго да ће изградњом нових кућа, стамбено збринути две породице.

”Свака нова кућа је нова нада да ће на Косову бити што више породица које будућност планирају управо на овим просторима. Искрени њихови планови за останак за нас су обавеза да им за то и обезбедимо услове. Тројица браћа Величковић, нису имала услове за нормалан живот и та ситуација ће се врло скоро изградњом нове куће променити”, казао је данас у Ранилугу министар Ракић.

Перићи су изразили захвалност за почетак изградње куће, али најсрећнији су били малишани које је министар обрадовао бициклима.

”Ово је велика срећа за нас, а видите колико су срећна и наша деца на поклонима. Министар им је испунио жеље. Захвалност је нешто најмање што данас можемо да искажемо”, казао је Душан Перић, док један од браће Величковић из Ранилуга рекао, да су они једна од породица која од сопствених прихода никада не би могли да изграде кућу и да није било министра Ракића и Министарства за заједнице и повратак, њихов се сан не би остварио.

Камен темељац за кућу Величковића у Ранилугу је такоће положен заједно са градоначелником Владицом Аритионовићем и са Величковићима, наводи се у саопштењу.

Подели на: