Најновије вести

Рама и Хоти: Састанак Тиране и Приштине у септембру у Скадру

Премијер Албаније Еди Рама рекао је, после састанка са премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем у Тирани, да ће следећи састанак две владе бити одржан у другој половини септембра у Скадру, ако се ситуација са пандемијом корона вируса поправи.

 

Рама је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је, са задовољством, као и увек, поздравио приштинског премијера у Тирани, овога пута Хотија и да данас имају прилику да детаљније разговарају о свим аспектима сарадње.

“Због ванредних околности за које знате, срели смо се пре 48 сати у Приштини,” рекао је Рама и додао да су се данас договорили да поставе нови рок за одржавање састанка Тиране и Приштине у Скадру, ако то дозволи ситуација са ковидом-19.

Он је изјавио, преноси Косово онлајн писање Кљан Косова и да је је на данашњем састанку договорено да се организује први конгрес градоначелника Албаније и КиМ у новембру.

“Биће то у Тирани у Палати Конгреса у новембру. Желимо да Владе заједнички спонзоришу први конгрес локалних власти, који желимо да буде традиционалан конгрес на којем ће градоначелници поделити добру праксу, изазове и заједничко решавање проблема у области локалне самоуправе “, рекао је Рама.

Подели на: