Најновије вести

Рама: Садашњи приступ “Отвореном Балкану” Приштину никуда не води

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је, поводом става Приштине о питању “Отвореног Балкана” и одбијања да учествује у тој иницијативи, да такав приступ Приштине не води никуда.

 

 

Еди Рама је у интервјуу за Њуз24 истакао да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има другачији приступ у вези са “Отвореним Балканом”, иницијативом која би, како је навео, допринела решавању проблема између Београда и Приштине.

“Мислим да је косовски приступ, тачније креатора политике и доносиоца одлука на Косову, дубоко другачији. То је њихово право, али са друге стране сам убеђен да је ова иницијатива потреба, али и приступ у функцији ослобађања многих затворених потенцијала овог региона и олакшање дијалога и коначног решавања косовског питања”, рекао је Рама.

Додао је да не жели да улази у полемику са Куртијем, али да његов приступ Косово и Метохију никуда не води, преноси Косово онлајн.

“Аљбин има своју визију. Желим најбоље Косову и зато не могу а да не кажем да је досадашњи приступ предодређен да пропадне и Косово не води никуда. Косово је већ неколико година позитиван, поуздан и пожељни партнер албанских савезника. Овакав приступ није позитивна ствар”, рекао је Рама.

Подели на: