Најновије вести

Ранчеви и школски прибор за будуће фармацеутске техничаре

Вредан поклон Апотекарске установе Београд

 

Представници Апотекарске установе Београд били су гости општине Грачаница. Они су у пратњи председника општине Грачаница Срђана Поповића посетили истурено одељење Медицинске школе у Лепини, где су  будуће фармацеутске техничаре, а у сарадњи са Галеником, опремили новим ранчевима и школским прибором.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио је директорици Апотекарске установе Београд , и рекао да је ово само наставак сарадње општине Грачаница и средње Медицинске школе са Апотеком Београд.

-Ученици ове школе посетили су недавно Апотекарску установу, и имали су прилике да виде услове у којима они раде. Посета је за њих била драгоцено искуство. Разговарали смо са директорицом да се та пракса настави јер је едукација веома важан фактор у усавршавању и образовању, а да не говорим о томе колико је здравствени систем битан на Косову за опстанак нашег народа. Нама требају образовани људи који ће остати овде да живе и који ће помагати и лечити наш народ, рекао је Поповић.

Директорица Апотекеке Београд Јасминка Бјелетић нагласила је да је установа којом она руководи увек спремна на помоћ и сарадњу.

-Јако је престижно данас бити здравствени радник а посебно фармацеутски техничар или фармацеут, и ми ћемо помоћи све оно што је у нашој могућности. Позивам да нас посете и они ђаци који никада нису били. Увек можете да се ослоните на Београд и та повезаност никада не сме да престане, рекла је Бјелетић.

Директор Средње Медицинске школе коју похађа 330 ученика, Миодраг Живић, навео је да им ова посета много значи а посебно будућим фармацеутским техничарима. Он се гостима захвалио на помоћи и изразио наду да ће ускоро посетити Београд како би се и полазници Медицинске школе, будући фармацеутски техничари, упознали као и претходна генерација са радом Апотекарске установе Београд.

Гости из Београда посетили су и Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница где су такође донели поклоне.

М.Ч.

Подели на: