Најновије вести

Расподела према приоритетима

Као никада до сада, руководство Привременог органа Општине Лепосавић, од почетка ове године је на теренуи у селима општине Лепосавић и врши расподелу помоћи социјално угроженим породицама. Завршена је подела пакета слаткиша и играчака за децу у време празника, а у току је и расподела пољопривредне механизације пољопривредним произвођачима на овом подручју.

Лепосавић, 20. Јануара- У скалду са политиком државе Србије, која се реализује преко Канцеларије за Косово и Метохију, руководство Општине Лепосавић помаже свом становништву, нарочито у селима. Познато је, да је терен општине Лепосавић доста разуђен, где гравитира седамдесетак села на падинама Копаоника, Рогозне и дуж Ибарске долине, па треба стићи до сваке куће, али ових дана руководство и радници Скупштине општине Лепосавић вредно раде. Подељено је око 700 пакета намирница и пакета хигијенских средстава, а свој деци и оној која похађају вртиће и оној у селима која нису обухваћена овим услугама, у време празника подељени су пакетићи слаткиша и играчака. Предсеедник Привременог органа општне Лепосавић, Зоран Тодић каже, да су обишли сва села и у овим зимским данима сама посета овим људима много значи, а уз то и пакети помоћи који им уручују.
-Настављамо наш посао обиласка свих домаћинстава на подручју наше општине и према приоритетима настављамо расподелу помоћи. У удаљеним планинским селима остала су углавном старчка домаћинства и они се јако обрадују нашим посетама и пакетима помоћи, каже Тодић, додајући да се расподела пољоприврене механизације такође врши домаћинствима која имају више земље и баве се неким видом пољопривредне производње.
Ових дана породици Трифуновић у селу Доњи Крњин уручен је трактор, а породици Кузмановић из Постење код Лешка, машина за полагање фолије.
Иначе породица Трифуновић поседује четири хектара сопствене земље, а још петнаест хектара земље узима у закуп и обрађује. Како кажу, овај трактор ће им пуно олакшати посао.
Драгомир Кузмановић са породицом из села Постење код Лешка надалеко је познат по производњи поврћа, како у пластеницима, тако и на отвореном, али најбоље резултате постиже у гајењу бостана и расада за бостан. Машину коју је добио за полагање фолије, много ће му значити јер положена фолија спречава појаву корова.
– Радује ме кад видим да се млади људи баве пољопривредом и настављају да одржавају своја имања. Зато и ову машину коју сам добио уступићу да заврши посао свакоме коме је потребна, да нам заједнички користи и да се што веће површине земље обрађују, наглашава Кузмановић приликом уручења машине.
У току је конкурс за расподелу садног материјала, садница различитог воћа и сви заинтересовани се могу јавити у одељењу за подстицај и развој пољопривредне производње у општини Лепосавић.

В.Вукојевић

Подели на: