Најновије вести

Размена искустава и сарадња

ДЕЛЕГАЦИЈА ЛЕКАРА КБЦ КОСОВСКА МИТРОВИЦА 6. И 7. МАРТА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

 

На предлог и организацијом Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, делегација лекара КБЦ Косовска Митровица 6 и 7.марта биће у дводневној посети Бања Луци и Републици Српској.

-Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и министар Ален Шеранић биће покровитељ дводневне посете лекара из Косовске Митровице предвођени замеником генералног директора КБЦ Косовска Митровица Др.сци.мед Златаном Елеком. Уз пријем код министра делегација ће посетити Уневерзитетски Клинички Центра Републике Српске и Завод Др.Мирослав Зотовић у Бања Луци – каже председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Лекари из Митровице ће се упознати са најмодернијом опремом у ове две медицинске јавне установе и наставити сарадњу започету још пре четири године, јер постоји спремност помоћи и те врсте нашем народу на Косову и Метохији нарочито деци и младима са церебралном парализом.

-Све ово показује велику вољу, помоћ и снагу Одбора и целе Републике Српске за српски народ на Косову и Метохији јер смо исти народ.Дрина је само обична река која тече кроз српску земљу – каже Арлов.

З.Влашковић

Подели на: