Најновије вести

Реагенси за лабораторијске анализе оболелих од Ковида-19

Општина Грачаница-помоћ болници

 

Представници Међународне организације за миграције (ИОМ) и Општине Грачаница, допремили су болници у Грачаници реагенсе за лабораторијску дијагностику, односно обављања неопходних анализа у праћењу оболелих од коронавируса.
Испоручени су реагенси за Ђдимер, ЦРП и Тропонин. Пројекат спроводи Канцеларија ЕУ у Приштини у сарадњи са ИОМ-ом, док је Општина Грачаница суфинансијер.
Реагенси су предати директору КБЦ Приштина-Грачаница проф. др Братиславу Лазићу, а том чину присуствовао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је споразум о донацији са шефицом ИОМ-а Аном Ростовском потписао пре месец дана.
-Уручењем реагенаса ефикасно смо извршили све обавезе из споразума, што је потврда добре сарадње са ИОМ-ом и болницом у Грачаници. У овој тешкој ситуацији, у време пандемије, веома је важно да кординишемо и радимо у циљу побољшања здравствених услова за наше грађане. Овим показујемо да нам је њихово здравље веома важно, казао је Поповић.
Директор грачаничке болнице проф. др Братислав Лазић истиче да квалитетну сарадњу са локалном самоуправом и председником Срђаном Поповићем очекује и убудуће, јер је, како је нагласио, она важна за фунцконисање здравствених установа, али и квалитетно збрињавање становништва посебно у време пандемије коронавируса.
-Реагенси ће допринети још стабилнијем раду наше установе, јер се највише користе управо у дијагностици и лечењу инфицираних Ковидом-19. Ово није једина донација која се реализује посредством општине Грачаница. Болница је ангажовањем председника Поповића у више наврата добијала врло квалитетан облик помоћи, казао је др Лазић.    М.Ч.

Подели на: