Реаговања на захтеве БНВ-а

Поводом иницијативе Бошњачког националног већа којом се тражи специјални статус Санџака, министар одбране Александар Вулин поручио је Сулејману Угљанину да најпре пита Бошњаке да ли су спремни да због његове похлепе уђу у сукобе и ратове. Министар Бранко Ружић изјавио је да садржина документа који предлаже Угљанин одише екстремистичким хушкањем с почетка 90-их година.

 

Министар одбране Александар Вулин поручио је Сулејману Угљанину да најпре пита Бошњаке да ли су спремни да због његове похлепе уђу у сукобе и ратове.

Бошњачко национално вијеће (БНВ), иза кога стоји Сулејман Угљанин, покренуло је инцијативу којом се предвиђа успостављање специјалног статуса за регију Санџак.

“Нека пита своје сународнике хоће ли му дати своју децу да их потроши у свом лудилу. Бошњаци и Срби у Рашкој области живе добро и у миру, брину их исте бриге, радују исте ствари, и пођеднако их плаше будале које када нису министри у Београду траже рат за њихову фотељу”, изјавио је Вулин коментаришући иницијативу БНВ-а.

Он је затражио од тужилаштва да делује и заштити мир и закон због, како је рекао, Бошњака и Срба, због све наше деце.

“Што један луд поквари хиљаде мудрих не могу да исправе. Делујте силом закона док будала не изазове силу по закону, а тада је касно”, поручио је Вулин у саопштењу.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да је садржина документа који предлаже Сулејман Угљанин веома опасна и да одише екстремистичким хушкањем с почетка 90-их година.

“Било би му боље да швати да је и даље заробљен у том времену, да је ретроградан, статичан, без креације и склон деструкцији, а можда у конкретном случају и самодеструкцији”, навео је Ружић.

Он је оценио да “ово није ниста више него политички памфлет политичког дављеника жељног пажње и бесмисленог антидржавног воајеризма”.

Према речима Ружића, одлучио је да то изјави у држави чије опхођење према мањинама хвали цео свет и све референтне међународне организације, у држави која својим законима и делима показује да је тих 13 одсто становништва који припадају некој мањини драгоценост ове земље.

“Ту драгоценост не може девалвирати и урушити дотични политички воајер, притом не водећи рачуна о припадницима мањине којој и сам припада, застрашујући све грађане Србије, не поштујући ни Устав ни законе државе у којој живи”, поручио је Ружић.

Министар у чијој је надлежности и брига о мањинским политикама, подсећа и да Угљанин није имао ни приближан став према држави и начину на који се она опходи према мањинама док је био министар у њеној влади.

Подели на: