Најновије вести

Реализација овогодишњег пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” планирана за крај јуна или августа

Реализација деветог пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” планирана је за крај јуна или крај августа ове године, у зависности од ситуације са коронавирусом, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији.

 

 

Председник одбора Милорад Арлов навео је да би укупно 683 гостију са КиМ, школараца, наставника и деце са сметњама у развоју требало да у Републику Српску стигне у 15 аутобуса, за шта је упућена молба Министарству безбедности у Савету министара БиХ.

Овај пројекат траје већ једну деценију, од 2012.године са изузетком прошле године, када није спроведен због пандемије коронавируса.

Како се наводи у саопштењу, подршку пројекту дало је 14 општина у Републици Српској чије ће породице угостити 579 ученика из свих српских средина са КиМ доби од 10 до 15 година у пратњи 54 просветна радника.

У пројекат је укључено и 25 деце и младих са потешкоц́ама у развоју који ће се, у пратњи родитеља из удружења “Подржи ме” из Косовске Митровице, придружити посети деце са Косова Републици Српској.

Одбор интезивно ради на реализацији пројекта изградње Дневног центра за децу и младе са потешкоц́ама у развоју на Косову за који хуманитарна акција траје до краја ове године.

У оквиру пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” биц́е организовано и братимљење истоимених основних школа Свети Сава из Косовске Митровице и Добоја, ОШ „Младен Марковиц́” из Витине и ОШ „Вук Стефановић Караџиц́” из Добоја.

На предлог бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији на прослави дана Градишке 24.априла 2021.године побратимиће се град Градишка и општина Зубин Поток.

Подели на: