Најновије вести

Ребић и Дрецун: Застрашивање Срба након пораза у Интерполу

Директор полиције Владимир Ребић је рекао за РТС да је српска полиција још током ноћи имала сазнања да ће приштинске власти ући на север Космета. Истакао је да је Београд спреман да реагује уколико би дошло до егзодуса српског народа али да је уверн да међународна заједница то неће дозволити. Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун је оценио акцију РОСУ као представу за јавност након дебакла у Интерполу.

 

Владимир Ребић је, гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су 24 блиндирана возила ушла на подручје севера КиМ супротно свим прописима и резолуцијама.

Оценио је то као застрашиање и негативну реакцију након четвртрог по реду пораза у Интерполу. Рекао је да је то изговор да се крше прописи и да се застраши српски народ за који је рекао да се нада да ће остати јединствен.

“Спремни смо да интервенишемо уколико би дошло до егзодуса српског народа, али смо уверени да међународна заједница то неће дозволити”, рекао је Ребић.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун је рекао да је акција РОСУ представа за јавност после дебакла у Интерполу и демонстрација изразите моћи према припадницима КПС српске националности.

Дрецун је рекао да је, према његовим сазнањима, један од ухапшених радио на истрагама према шефу оперативе и додао је да је могућ и напад у правцу Зубиног Потока.

Оценио је то као наставак политичке приче у вези са Српском листом и њеном маргинализацијом.

“Да јој се узму мандати и да се доделе Србима које би пришинске власти желеле у институцијама”, навео је Дреуцн.

Каже да Приштина жели да изазове даљу дестабилизацију и пита зашто је потребна толика употреба силе.

Дрецун сматра да би Београд требало да се понаша рационално и хладне главе.

Упитао је и да ли је Приштина охрабрена на овакво понашање након разговора са специјалним изаслаником председника САД Доналда Трампа.

Подели на: