среда, 30. новембра 2022. | 20:41
Најновије вести

Реновирање зграда у Берген насељу у Угљару

Општина Грачаница

 

У општини Грачаница одржан је састанак поводом реновирања зграда у Берген насељу у Угљару где су смештена интерно расељена лица.
Тим поводом председник општине Срђан Поповић разговрао је са представницима УНХАЦЕР-а, Данског савета за избеглице (ДРЦ) и представницима Форума за развој и мултиетничку сарадњу (ФДМЦ). Састанку су присуствовали и заменик председника Саша Данић и представник Канцеларије за заједнице и повратак при Општини Грачаница Љеутрим Ајети.
На састанку се говорило о проценама које су урађене у претходном периоду и потребама корисника тог насеља.
Поповић истиче да је најбитније то што ће становници тог наесеља добити боље услове за живот“.
-На почетку 2020. године лепе вести за становнике Берген насеља. Још прошле године смо на састанцима са ДРЦ-ом и УНХАЦЕР-ом договарали на који начин можемо да пронађемо могућност да реновирамо шест зграда у Берген насељу. Успели смо да обезбедимо средства и да свих шест зграда ће бити реновирано, а становници ће добити боље услове за живот. Оно што исто радује, да уколико буде потребе изградићемо додатне станове за кориснике, казао је Поповић.
Донатор пројекта је Европска унија, имплементатор Дански савет за избеглице а суфинансиран је од стране Канцеларије за заједнице и повратак. Реализација пројекта ће почети за два месеца.

М.Ч.

Подели на: