Најновије вести

Решена је њихова највећа брига

Ђорђевићима из Грачанице гради се нова кућа

 

Зоран и Весна Ђорђевић из Грачанице добијају нову кућу. Средства је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.
Камен темељац положио је председник Привременог органа општине Приштине Новак Живић. Он је том приликом рекао да се на овај начин остварује обећање Канцеларије за КиМ и директора Петра Петковића да ће се у сарадњи са Привремним органом овој породици саградити нов дом.
-Ђорђевићи ће сада имати адекватне услове за живот. Вредност пројекта је око три милиона динара, а кућа је површине 63 квадрата. Чиниће је кухиња, трпезарија, две собе, купатило, остава и тераса са рампом за инвалиде, јер је Зоранова супруга непокретна, казао је Живић.
Ђорђевићи годинама живе у трошној кући старој више од 100 година. Стари су и болесни и нов кров над главом била је њихова највећа брига.
Зоран је кућу у којој живи наследио од оца. Каже да се не сећа када је саграђена, зна само да су је градили његов прадеда и деда.
-Много тешко пролазимо ову зиму, много. Немамо основних услова за живот и много смо оптерећени тиме да нам се кров од куће не сруши. Срећом није било великих снежних падаванина и то снега што падне брзо се топи, у супротном верујем да би се кров потпуно срушио. Ми смо крпили докле се могло, али дошло је време да се руши и гради нова. Хвала свима који су помогли. Много смо радосни јер нам се гради нов дом, казао нам је Зоран.

Завршетак радова на изградњи куће Ђорђевићима планиран је за три месеца, уколико радови буду текли планираном динамиком.

М.Ч.

Подели на: