Најновије вести

Русија покренула истрагу о пребијању Красношчекова

Висока повереница за људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова изјавила је у Београду да су надлежни органи њене земље покренули истрагу у вези са недавним пребијањем њиховог држављанина, припадника Унмика Михаила Красношчекова, током недавне полицијске акције на северу Косова.

 

Татјана Николајевна Москалкова је изразила наду да ће исто учинити и српске колеге од којих, како је рекла, очекује да ће им помоћи у прикупљању доказа и при утврђивању кривичног дела свих који су одговорни за тај инцидент.

Чињеница да су они који су тукли Красношчекова знали да је он руски држављанин говори да је реч о цинизму приштинских институција.

Оценила је и да су припадници косовске полиције том приликом деловали супротно свим међународним нормама.

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић навео је да оно што се догодило на северу КиМ заслужује највећу осуду и оценио да је то угрожавање људских норми и међународног права.

Према његовим речима, оно што се данас дешава на КиМ је врхунац политичког лудила, које нико не разуме и то зато што су представници приштинских власти изгубили компас и тло под ногама.

“Верујем и да њихови ментори и они чији су они чедо имају неке црвене линије и верујем да ће те такозване приштинске власти врло брзо прећи, ако већ нису прешли те црвене линије”, рекао је Милићевић.

Подели на: