Најновије вести

Са вером у Господа опстаћемо

Освећена црква Свете Анастасије Српске у Новом Бадовцу

 

Новоизграђену цркву посвећену Светој Анастасији Српској у Новом Бадовцу код Грачанице освештао је владика рашко-призренски Теодосије уз саслужење свештенства епархије, и у присуству великог броја верника.
У својој беседи верницима владика се захвалио свима који су помогли изградњу храма.
-Освештали смо храм у којем ће се служити литургија и у који ћемо долазити да се молимо, сједињујемо, да се у њему миримо, праштамо, да показујемо љубав Божију која је у нама, несебично да се дајемо, онако како је и Господ себе принео као жртву да би спасио овај свет, рекао је владика у својој беседи и додао:
Хвала свима који су учинили да овај храм лепо изгледа и да данас можемо да се радујемо. Да ово буде наш допринос Господу у времену када је тешко живети и опстати на овим просторима. Када кажем тешко, мислим да све од нас зависи. Ако се уздамо у нашу снагу, своју фамилију, своје способности, ако себе предамо Господу, онда ће Господ наћи пут и начин да нам покаже како да опстанемо.
Радови на изградњи цркве у Новом Бадовцу почели су 2016. године. Посвећена је Светој Анастасији Српској, мајци Светог Саве и налази се на самом улазу у Нови Бадовац, поред главног пута. За све мештане је ово велики и свечан дан који су дуго чекали.
-Ови није велики дан само за наше село већ за Косово и Метохију, за све Србе. Скупљали смо новац за изградњу храма протеклих година и успели да га завршимо, рекао је председник Црквеног одбора Драган Ивић.
Освећењу храма присуствовали су политички представници Срба из централног дела КиМ.     М.Ч.

 

Подели на: