Најновије вести

Сачувајмо планету

Нека сваки дан буде дан заштите животне средине

 

 

Светски дан животне средине обележен је у општини Грачаница и промотивном кампањом о значају одлагања отпада. Ова активност део је недељне акције обележавања заштите животне средине.

У организацији општинског одељења урбанизма и просторног планирања испред општине постављен је промотивни штанд као и контејнер за прикупљање пластичне амбалаже.

Осим грађана акцији су се прикључили и директори општинских одељења као и председница општине проф.др Љиљана Шубарић. Она је грађанима поручила да животна средина зависи од сваког од нас појединачно.

-Свачије мало за планету значи много, и ако свако од нас крене од промене свог понашања према околини у којој живи и наша земља и наша општина изгледале би много боље, поручила је Шубарић.

Директорица општинског одељења урбанизма и просторног планирања Александра Ђекић казала је да је данашњи догађај само део активности који се организују на територији општине Грачаница у циљу важности очувања животне средине.

-Активности смо започели постављањем кутије испред улаза у општину за прикуљање пластичних чепова, данас овом акцијом желимо да укажемо на важност очувања животне средине кроз адекватно одлагање отпада, док у Ливађу на захтев Локалног савета настављамо са уређењем тамошњег парка. Нек нам сваки дан буде дан животне средине и то је порука за све наше грађане, рекла је Ђекић.

Акција чишћења парка у Ливађу окупила је омладину, али и представнике ликалне самоуправе – директорицу одељења урбанизама Александру Ђекић и директора општинског одељења администрације Драгишу Стојановића.

Комплетан простор око споменика у Ливађу очишћен је, док су ограда око споменика и клупе префарбане. Омладини која је била део акције у послу су помогли и радници ЈКП Екологије.

Овом активношћу завршена је недеља обележавања заштите животне средине.

М.Ч.

Подели на: