Најновије вести

Саграђено 108 кућа у овој години

Управни одбор пројекта „ПРК 5/РРК 5“ одобрио изградњу 25. кућа за повратнике

 

На Управном одбору пројекта „ПРК 5/РРК 5“ (Пројекат повратака и реинтеграције), који је одржан у Министарству за заједнице и повратак, одобрена је изградња 25 кућа за расељена лица. На састанку су, поред представника министарства, учествовали представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције (ИОМ) и УНХЦР-а. Пројекат имплементира ИОМ и укупан број саграђених кућа за повратнике у 2019. години сада је 108. Куће су намењене Србима, Ромима, Ашкалијама и Египћанима а изградња ће бити реализована у општинама Пећ, Обилић, Ораховац, Штрпце, Ђаковица и Клина.

Генерални секретар поменутог министарства Ненад Стојчетовић, истакао је значај пројекта и рекао да је политика Министарства за заједнице и повратак, министра Далибора Јевтића и Српске листе, политика којом се дата обећања испуњавају, политика којом се на практичан начин бори за опстанак Срба и осталих невећинких народа на Косову и политика која се заснива на помоћи свакој српској породици без обзира у ком делу Косова се она налазила.

-Министарство за заједнице ће наставити да помаже не само кроз изградњу кућа већ и на различите начине, јер је наша визија и мисија бољи живот нашег народа на Косову. Онима којима је наша помоћ потребна, помагаћемо, нагласио је Стојчетовић

Представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције и УНХЦР-а захвалили су се Министарству и министру Јевтићу на труду који улаже.

Пројектом ”ПРК5/РРК5” за ову годину изградиће се већи број кућа од планираног.

М.Ч.

Подели на: