уторак, 29. новембра 2022. | 05:14
Најновије вести

Шамац донирао срадства за изградњу Дневног центра”Подржи ме”

Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохоји Милорад Арлов саопштио је да је Шамац донирао срадства за изградњу Дневног центра”Подржи ме” у Косовској Митровици.

 

Шамац је четрнаеста локална заједница у Републици Српској која је донирала средства за изградњу Дневног центра”Подржи ме” у Косовској Митровици, намењеног за више од 130 деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске од 01.децембра 2018.године реализује хуманитарну акцију у којој је до данас сакупљено око 120 000 КМ. За куповину земљишта за изградњу утрошено је 70 000 КМ, а 50 000 КМ за почетак изградње која је планирана свечаним полагањем камена темељца 26.јуна уочи Видовдана ове године. Пројекат је укупне вредности око 245 000 евра или 490 000 КМ.

По речима Зорана Миливојевића руководиоца МТС КМ радује што ће помоћ ових дана доћи од МТС д.о.о Косовска Митровица првог предузећа са Косова и Метохије које је понудило помоћ за овакав велики хумани пројекат.

“Захваљујемо локалним заједницама, предузећима, хуманим људима, основним и средњим школама у Републици Српској који су помогли ову хуманитарну акцију и изградњу овог значајног и великог пројекта који ћемо уступити деци и младима са потешкоћама у развоју” поручују из Удружења родитеља “Подржи ме” у Косовској Митровици.

“Изградићемо га брзо, колико будемо људи и колико будемо хумани. Кад га изградимо као да смо манастир саградили!”, рекао је председник Одбора Милорад Арлов, наводи се у саопштењу.

Подели на: