Најновије вести

Шанса за покретање сопственог посла

Прошле недеље у општини Грачаница и званично је почела реализација пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“. Меморандум о сарадњи потписали су директор општинског одељења за економски развој Небојша Миловановић и директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља.

 

У циљу унапређивања положаја жена и њиховог социо -економског положаја председник општине Грачаница Срђан Поповић недавно је са Регионалним развојним центром (РРЦ)и Агенцијом за полну равноправност  договорио реализацију програма који ће женама из руралних подручја омогућити да путем развоја пољопривреде покрену сопствени посао.

Пројектом ће бити обухваћено најмање осам жена  са територије ове локалне самоуправе које до сада нису могле да започну сопствени посао, а баве се пољопривредом. У склопу програма њима ће бити омогућена обука као и присуп субвенцијама путем Дирекције за пољоприведу.

Пројектом је предвиђена донација женама у виду доделе опреме у вредности од 1000 до 1500 евра. Укупна вредност пројекта је 15 500 евра, а заједнички га финансирају општина Грачаница и РРЦ, као  други заступник меморандума.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да општина Грачаница остаје посвећена унапређењу положаја жена и да је ово само један од примера којим то доказује.

-Општина Грачаница припада општинама које имају велике пољопривредне ресурсе и вредне људе којима је пољопривреда једини извор прихода. Као општина вршимо стална улагања у пољопривреду, али ово је иделна прилика да помогнемо и домаћицама да започну свој посао, али и дамо мотивацију и осталима да вредно раде а ми ћемо у сарадњи са нашим партнерима помоћи да свој труд и наплате и живе пристојно од свог рада, рекао је Поповић.

Реализација пројекта је у току, а завршетак је предвиђен за 30. новембар текуће године.

М.Ч.

 

 

Подели на: