Најновије вести

Саопштење РТС-а поводом задржавања конвоја на Јарињу

РТС јавно упућује протест косовским властима задуженим за поштовање процедуре око преласка на административним прелазима.

 

Караван “Најлепших народних песама” 12. септембра треба да се одржи у Косовској Митровици, што је уједно и концерт којим се обележава 95 година постојања Радио Београда. Предвиђен је директан пренос на програмима радија и телевизије Јавног сервиса.

Поред благовремено поднете, уредне документације неопходне за улазак на територију Косова и Метохије, конвој РТС-а у којем се налазила техничка опрема за бину и линк возило, задржан је јуче у 15 сати на прелазу Јариње без икаквог образложења.

Данас су му се придружили и остали чланови екипе која је јутрос кренула из Београда – водитељи, музичари Народног оркестра РТС-а и продукционо особље.

Више од 20 сати конвој чека да уђе на територију Косова и Метохије, чиме се доводи у питање могућност ваљане техничке реализације концерта у Косовској Митровици.

РТС јавно упућује протест косовским властима задуженим за поштовање процедуре око преласка на административним прелазима.

Ово малтретирање и понижавање радници РТС-а издржаће само због тога да би одржали обећање дато грађанима Косовске Митровице и нашем народу на северу Космета, обећање да ћемо концерт одржати.

Подели на: