Најновије вести

Сарадња са хуманитарном организацијом „Здравље Божури“

Дечји хор „Симонида“ из Грачанице певао испред Харама Светог Саве у Београду.

У склопу Божићног сеоцета код Храма Светог Саве на Врачару, у суботу пред Савиндан, наступао је дечји хор Симонида из Грачанице у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Здравље Божури“ која прикупља средства за медицинску помоћ најугроженијем становништву на Косову и Метохији. Седамнаесторо деце хора Симонида из Грачанице певало је етно-песме и неколико духовних песама у част Светом Сави. Концерт је трајао четрдесет минута. Поред хора наступали су и самостални певачи који похађају Музичку школу „Стеван Мокрањац“ Грачаница.
У сарадњи са Хуманитарном организацијом “Здравље Божури” из Београда малишани из јужне српске покрајине посетили су Београд, певали и подржати рад организације која прикупља средства за медицинску помоћ најугроженијем становништву на Косову и Метохији. Ова хуманитарна организација је до сада опремила пулмолошке амбуланте у Ораховцу и Великој Хочи, помогла лабораторију у селу Осојану новим апаратом за анализу крви, допремала школски прибор.
Рад организације “Здравље Божури” (www.бозури.орг), као и слање медицинске помоћи најугроженијем становништву на Косову и Метохији можете помоћи и слањем СМС поруке на 8010 (100 динара укључујуци и ПДВ).
Дечији хор Симонида постоји од 2017. године и броји 38 чланова, узраста од 11 до 18 година

С.Ђ.

Подели на: