Најновије вести

Шарчевић: Могуће одлагање почетка школске године за ђаке на КиМ

Министар просвете Младен Шарчевић каже да је 96,3 одсто родитеља основаца одговорило на анкети да жели извођење наставе уживо, а не онлајн.На питање да ли постоји могућност одлагања почетка школске године, он је рекао да је то могуће само на територији Косова и Метохији.

 

Шарчевић је за телевизију Прва рекао да ће 37 одсто школа радити у целости, а 27 одсто школа имати комбинације одржавања часова.
“Обезбедили смо са локалним самоуправама средства за хигијену, маске. Снимање наставе је у јеку”, рекао је Шарчевић.
На питање да ли постоји могућност одлагања почетка школске године, он је рекао да је то могуће само на територији Косова и Метохији.
“Ситуација у енклавама на КиМ нам није најбоља, јер се тамо не спроводе мере као у централној Србији. Вероватно ћемо да померимо за недељу, две дана. Власти из Приштине су решиле да одложе почетак школске године, али ће наши ђаци имати онлајн наставу”, рекао је он.
Како је навео, родитељ не може од данас до сутра да промени одлуку о томе да ли жели да му дете иде у школу или похађа наставу онлајн.
“Имамо недељне извештаје које дајемо епидемиолошком делу Кризног штаба”, навео је он.
Шарчевић је казао да постоји процедура ако се неко дете зарази, а да родитељи не шаљу децу у школу ако виде да имају темпертуру или неку другу тегобу.

Подели на: