Најновије вести

Саслушан младић из Подгорице ухапшен на Газиместану

Ристо Јовановић из Подгорице саслушан је у Основном тужилаштву у Приштини у својству осумњиченог за наводно кривично дело “изазивање националне и верске мржње и нетрепељивости”.

 

Ристу Јовановићу је претходно одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да се црногорско министарство спољних послова укључило преко црногорске дипломатско-конзуларне мреже и да држи случај хапшења Риста Јовановића под потпуном пажњом, пренео је портал ЦДМ.

“У овом случају смо се опредијелили да покушамо одговорно да се односимо према проблему држављанина Црне Горе на Косову, кроз рад нашег дипломатско конзуларног представништва”, рекао је Ђукановић у Бијелом Пољу.

Ђукановић је додао и да “Црна Гора има коректне односе са свим сусједима”.

Јовановићев бранилац Јована Филиповић пренела је РТС-у да је рочиште поводом овог случаја заказано за сутра у 10 часова у Основном суду у Приштини.

“С обзиром на то да до данас тужилац није поднео захтев за продужење притвора, надамо се да ће му судија дозволити да се брани са слободе”, навела је Филиповићева.

Филиповићева је данас обишла ухапшеног Јовановића. Навела је да он има неколико модрица на рукама, насталих током хапшења и да јој је казао да се према њему у притвору опходе коректно.

Јовановића је, према речима очевидаца, а то је документовано и видео-снимцима, ухапсила специјална полиција јер је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из дворишта меморијалног комплекса на Газиместану.

Везано за исти случај, медији наводе да је суспендован српски полицајац који је покушао да спречи хапшење Јовановића на Газиместану.

Подели на: