понедељак, 16. маја 2022. | 17:25
Најновије вести

Састанак Вучића и Салвинија

Иако има различит став по питању Косова и Метохије, Италија разуме позицију Србије, рекао је председник Александар Вучић у Риму, након састанка са потпредседником италијанске владе Матеом Салвинијем. Додао је да је уверен да Србија може да рачуна на Италију као искреног пријатеља.

 

Вучић је подсетио да је Италија признала Косово и навео да је са Салвинијем разговарао о тој теми. Салвини му је пренео да Италија жели да буде део решења и да жели да помогне на све начине.

Председник је нагласио да Италија разуме позицију Србије и, иако су позиције две земље различите по том питању, “Италија разуме и наше понашање и, понекад, наше фрустрације”.

“Мислим да можемо да рачунамо на Италију као на искреног пријатеља и на Салвинија као пријатеља наше земље, што није мала ствар за Србију”, рекао је Вучић у изјави новинарима.

Додао је да је са Салвинијем разговарао и о свему што се десило 1999. године, о агресији НАТО-а на Србију, те да му је пренео да су и данас веома отворене и тешке ране српског народа због тога што се десило пре 20 година.

Председник Србије и Салвини разговарали су и о билатералним односима, те подршци Италије Србији на европском путу.

“Важна нам је ваша подршка на европском путу”, пренео је Вучић Салвинију, објављено је на Инстаграм налогу председника Републике.

После састанка са италијанским званичником, Вучић путује у Тирану, где ће учествовати на Самиту процеса Брдо-Бриони.

Подели на: