Најновије вести

Саучешће председника Србије поводом смрти принца Филипа

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга, у којем је навео да је принц Филип увек био пример несебичне јавне службе, као и сталних настојања да својим ауторитетом и залагањем допринесе добробити Уједињеног Краљевства.

 

У телеграму саучешћа председник Вучић наводи да је својом личношћу и осећајем за одговорно вршење захтевних јавних дужности током деценија, принц Филип стекао неподељену наклоност не само Британаца, већ и читавог света.

“Био је дубоко посвећен добробити Британије. Ненаметљиво, али чврсто, освојио је срца својих сународника, али и свих људи без обзира на нацију, расу или вероисповест, који су ценили његову озбиљност, преданост, ведар дух и искрени патриотизам укорењен у непрестаном служењу држави током читавог низа деценија бременитих великим бројем изазова”, навео је председник Србије.

Као потомак славних краљевских породица, додао је, принц Филип је и у најтежим временима показивао официрску снагу и доследност, чиме је био ослонац породице и целе земље која ће га памтити са поштовањем и дубоким уважавањем.

“Још једном изражавам дубоко саучешће, уверен да ће Уједињено Краљевство на прави начин наставити да памти принца Филипа, војводу од Единбурга”, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

 

Подели на: