Најновије вести

Седми дан протеста на северу КиМ, авиони надлетали Јариње

Протест Срба с Косова и Метохије незадовољних распоређивањем специјалних снага полиције на административним прелазима Јариње и Брњак и одлуком Приштине о замени регистарских таблица, ушао је у седми дан. Два “орла” пролетела изнад Јариња. Надлеће и хеликоптер Кфора.

 

11:07
Два “орла” пролетела изнад Јариња, надлеће и хеликоптер Кфора
Два авиона типа “орао” пролетела изнад Јариња у два круга.

Пола сата пре авиона, простор на којем су рапосређени специјалци полиције и окупљени на протесту надлетао је хеликоптер Кфора.

Срби с Косова и Метохије настављају протест незадовољни распоређивањем специјалних снага полиције на прелазима Јариње и Брњак и одлуком Приштине о замени регистарских таблица.

Та простор надлетео је хеликоптер Кфора, а пола сата након тога зону безбедности надлетела су и два авиона Војске Србије

Неколико авиона Војске Србије и јуче је у више наврата надлетало Јариње и Брњак.

Од својих позиција не одустају ни припадници специјалне полиције, ни грађани окупљени на протесту.

Премијерка Ана Брнабић из Њујорка поручила је да је Београд спреман на дијалог, а очигледно је да Приштина није.

Апеловала је на међународну заједницу да инсистира да Приштина почне да примењује договорено у Бриселу, а посебно да формира Заједницу српских општина.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је “осведочени екстремиста Аљбин Курти поново потврдио да је спреман да за шаку гласова на предстојећим изборима, изазове озбиљне инциденте на простору Косова и Метохије”.

Подели на: