субота, 10. јуна 2023. | 03:15
Најновије вести

Шефови дипломатија Србије и Уругваја о билатералним односима

 

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који боравио у званичној посети Уругвају, састао се у Монтевидеу се са својим колегом, министром иностраних послова те земље Родолфом Нин Новоом. Ивица Дачић и Родолф Нин Ново су разговарали о актуелним билатералним питањима са посебним акцентом на сарадњу у међународним организацијама, економској сарадњи и будућим пројектима, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Констатован је обострани интерес за интензивирање контаката на свим нивоима, пре свега економске сарадње, и размене искустава у делу где можемо пренети позитивна искуства.

Нин Новоа је упознао Дачића са ставовима Уругваја о кризи у Венецуели, њиховим иницијативама у сарадњи са другим земљама, специјално Мексиком, истакавши да је неопходно поштовати међународно право и немешање у унутрашње ствари.

Два министра су се сложила да је неопходно да се билатералне политичке консултације одвијају уобичајеном динамиком и да треба радити на садржајној агенди која би довела до званичне посете министра иностраних послова Уругваја Србији.

Током боравка у Монтевидеу министар је посетио стадион “Сентенарио” и Музеј фудбала где је, у присуству високих званичника и представника власти и угледних спортиста, примио симболични поклон – копију фудбалске лопте којом је игран први Мундијал.

Том приликом обишао музеј, стадион и чувени торањ саграђен поводом првог Мундијала, додаје се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Подели на: