Најновије вести

Селаковић честитао Блинкену Дан независности

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је америчком државном секретару Ентонију Блинкену Дан независности, и истакао да је унапређење свих облика сарадње две земље један од спољнополитичких приоритета Србије.

Селаковић је подсетио да Србија и САД ове године обележавају 140 година од успостављања дипломатских односа и да су у пресудним историјским тренуцима биле савезници који су се руководили вером у истину, правду и напредак.

“Користим ову прилику да упутим изразе високе захвалности Сједињеним Америчким Државама на подршци процесу европских интеграција Републике Србије, као и на чињеници да смо од стране Ваше земље препознати као економски мотор западног Балкана”, навео је Селаковић.

Он је захвалио на америчкој подршци српском народу, вредној дивљења у тешким данима после Првог светског рата.

Министар Селаковић је изразио задовољство због тога што је у претходном периоду предузет низ конкретних корака усмерених на јачање и продубљивање сарадње Србије и САД и подсетио да је регионална канцеларија Међународне развојне финансијске корпорације отворена у Београду, што ће, како је оценио, допринети снажнијем економском присуству Сједињених Америчких Држава и у Србији, и у региону.

Подели на: