Најновије вести

Селаковић честитао Лаврову Дан Русије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је данас шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову национални празник Дан Русије.

 

Како је саопштено из Министарства спољних послова, Селаковић је Лаврову упутио најбоље жеље за напредак и благостање народа пријатељске Руске Федерације и изразио уверење да је њихов недавни сусрет дао снажан допринос даљем јачању традиционалних пријатељских веза две земље, као и унапређењу свестране српско-руске сарадње.

“Користим и ову прилику да изразим велику захвалност Руској Федерацији и Вама лично, на принципијелној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије и напорима да се питање Косова и Метохије реши мирним путем, кроз дијалог, у интересу очувања стабилности читавог региона”, наводи се у честитки министра Селаковића.

Он је истакао и да Србија високо цени благовремену и свесрдну помоћ коју јој Руска Федерација пружа у борби против ковид19, што, како је констатовао, потврђује постојаност братске солидарности, која је традиционално присутна у односима народа и држава

Подели на: