Најновије вести

Селаковић и Лавров о кризи на КиМ: Даља подршка Русије

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је упознао министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова са најновијом ситауцијом на КиМ, као и да је Лавров поручио да можемо и даље да рачунамо на подршку те земље по питању наших интереса на КиМ.

 

Селаковић је рекао да је то био један од последњих састанака које је имао у Њујорку и додао да се са Лавровим састао трећи пут у последњих девет месеци.

“Наравно да сам искористио ту прилику да га упознам са последњим дешавањима на северу КиМ, са ситуацијом у дијалогу Београда и Приштине и са оним што јесте став са којим је изашао председник Вучић, који је био јасан и недвосмислен, по питању наставка дијалога и даљих дешавања на КиМ”, рекао је Селаковић.

Каже да је на састанку било речи о принципијелној подршци Русије која је стално присутна, не само у Москви и у Београду већ и на Ист Риверу, од сталне делегације Русије, као сталне чланице Савета безбедности УН.

“Наравно да ћемо ту врсту дијалога наставити и даље да одржавамо. И оно што је Лавров рекао јесте да можемо да рачунамо на подршку Руске Федерације и даље када су у питању наши интереси на КиМ”, рекао је Селаковић после састанка на маргинама Генералне скупштине УН.

Подели на: