недеља, 27. новембра 2022. | 08:38
Најновије вести

Селаковић са Гујоном – пожелео му успех у раду

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је са новоименованим вршиоцем дужности директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арноом Гујоном.

 

Никола Селаковић изразио је очекивање да ће тај орган управе у саставу Министарства спољних послова наставити да доследно и приоритетно ради на заштити права и интереса и очувању културног и језичког идентитета дијаспоре и Срба у региону.

Према речима министра Селаковића, пружање помоћи у очувању и развоју духовне, националне и културне самобитности српског народа изван Републике Србије, пре свега у региону, јесте посебно важно с обзиром на чињеницу да ће ускоро у државама у окружењу бити организован попис становништва.

Селаковић је Гујону пожелео много среће и успеха у раду, истакавши да је уверен да ће он, као осведочени борац за бољи положај српског народа на Косову и Метохији и борац за истину о историјским догађајима у региону у протекле три деценије, у тесној сарадњи са министром спољних послова, Владом Србије и председником Републике учинити значајне помаке у пословима из своје надлежности.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Гујон је захвалио на подршци, истакавши да је захвалан на прилици да кроз институције Републике Србије настави да ради за српски народ.

Поручио је, и да ће се борити свим снагама за очување и развој духовног, националног и културног положаја српског народа изван матице, његово економско и културно умрежавање са Србијом и очување српског језика и ћириличког писма.

Подели на: