Најновије вести

Селаковић: Србија опредељена за јачање свих видова сарадње са САД

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се са замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром и поручио да је Србија стратешки опредељена да интензивира политички дијалог на највишем нивоу и унапреди укупну сарадњу са САД.

 

 

Селаковић је нагласио да је Србија заинтересована за унапређење економске сарадње са САД, уједно указавши на значај присуства и пословања бројних значајних америчких компанија у нашој земљи, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар Никола Селаковић захвалио је на континуираној подршци Вашингтона на путу ка пуноправном чланству Србије у ЕУ, и поручио да реформе и унапређење свих сегмената нашег друштва остају наш приоритет.

Шеф српске дипломатије истакао је да су мир, стабилност и безбедност у региону врхунски интерес Србије.

Селаковић је захвалио САД на принципијелној подршци иницијативи “Отворени Балкан”, као моделу економског повезивања региона.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, министар је поновио да наша страна остаје у потпуности посвећена дијалогу као једином путу решавања отворених питања и постизања обострано прихватљивог договора.

У светлу прошлогодишњег обележавања јубилеја, 140 година дипломатских односа, Селаковић је указао да би и у будућности требало наставити са истицањем позитивних примера историјског савезништва, у циљу јачању наших односа и партнерске сарадње, додаје се у саопштењу.

Састанку је присуствовао и амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

Подели на: