Најновије вести

Селаковић упознао украјинског амбасадора са закључком Савета за националну безбедност

Министар спољних послова Никола Селаковић састао се са амбасадором Украјине Олександром Александровичем кога је упознао са закључком Савета за националну безбедност, о којем ће се ускоро изјаснити Влада Србије.

 

Шеф српске дипломатије Никола Селаковић рекао је да Република Србија пружа пуну и принципијелну подршку поштовању начела територијалног интегритета Украјине, нагласивши да су општеприхваћени принципи заштите међународног права основа спољне политике Србије.

Србија, према његовим речима, сматра веома погрешним кршење територијалног интегритета било које земље, укључујући Украјину.

Селаковић је истакао приврженост Србије дијалогу и мирном решавању спорова, додавши да српски народ Русе и Украјинце сматра братским народима и да губитак сваког живота у Украјини доживљавамо као трагедију.

Министар је истакао спремност Србије да прихвати избеглице из Украјине и да, у сладу са нашим могућностима, упутимо хуманитарну и медицинску помоћ.

На основу члана 5. став 2. Закона о уређењу служби безбедности Републике Србије, Савет за националну безбедност, полазећи од своје улоге у заштити националне безбедности, на седници од 25. фебруара 2022. године донео је закључак који ће се наћи, како је рекао председник Вучић, на седници Владе.

Подели на: