Најновије вести

Селаковић: За Србију од великог значаја подршка Сао Томе и Принсипе по питању КиМ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је се председником Владе Сао Томе и Принсипеа Жоржом Бомом Жезусом. Селаковић је истакао да је за Србију од великог значаја то што је Сао Томе и Принсипе подржава по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета.

 

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са председником Владе Сао Томе и Принсипеа Жоржом Бомом Жезусом, и пренео му позив да ове године, у склопу обележавања 45. годишњице успостављања дипломатских односа наших двеју земаља, посети Београд.

Констатујући да две државе једна другој пружају узајамну подршку на светској политичкој позорници, Селаковић је истакао да је за Србију од великог значаја то што је Сао Томе и Принсипе подржава по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета.

“На томе смо веома захвални, и на таквим основама имамо одличан предуслов и потенцијал за интензивирање сарадње”, рекао је шеф српске дипломатије.

Селаковић је саговорника информисао да смо ове године обезбедили четири стипендије за студенте из Сао Томе и Принсипеа у оквиру програма “Свет у Србији” и позвао делегацију те државе да учествује на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду.

Премијер Сао Томе и Принсипеа захвалио је министру Селаковићу на доласку у званичну посету, и изразио уверење да ће две земље, које везује вишедеценијско пријатељство, бити у прилици у да обнове сарадњу.

Подели на: