Најновије вести

Сервер: Само је једна српска држава на Балкану

Амерички аналитичар и нескривени албански лобиста Данијел Сервер изјавио је да на Балкану постоји једна независна српска држава, Република Србија.

 

 

Сервер је тако реаговао на изјаву српског члана Председништва Милорада Додика да се не може разговарати о статусу тзв. Косова, а да се не разговара о статусу Републике Српске.

Он је за Дневни аваз рекао да Република Српска није независна, већ део Босне и Херцеговине, те да би њено евентуално проглашење независности пре свега значило трагедију за Србе у Босни и Херцеговини.

“Мислим да би се отцепљење РС од БиХ за Александра Вучића убрзо претворило у ноћну мору која би довела у опасност амбиције Србије да постане пуноправна чланица Европске уније”, рекао је Сервер.

Каже и да је крајње време да председник Србије Александар Вучић реагује и каже Додику да се потруди да обезбеди што бољи статус РС у саставу Босне и Херцеговине.

Сервер оцењује да је Брисел и Вашингтон требало одавно да реагује на реторику коју годинама уназад “баштини” Додик.

Косово* је, закључује Сервер, случај за себе и не може се користити као преседан за евентуално отцепљење РС од Босне и Херцеговине, што је, како наводи, рекао и Међународни суд правде.

Подели на: