Најновије вести

Шест мултикултиватора за пољопривреднике у Гораждевцу

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев данас је пољопривредницима у Гораждевцу предао шест мотокултиватора који су обезбеђени у оквиру програма за развој пољопривреде Владе Србије.

 

Он је најавио да ће и у наредном периоду бити, не само настављена помоћ пољопривредницима на КиМ у механизацији, опреми и репроматеријалу, већ да ће од њих бити прикупљане и иницијативе за изградњу погона за паковање и прераду пољопривредних производа.

“Сада када смо елементарно зацелили стање на КиМ, тако да преживљавање само по себи више није тема, треба да подижемо лествицу на виши ниво, а то значи да људи треба да почну да живе лепо од свог рада”, рекао је Козарев.

Додао је да је посао представника државе Србије на КиМ да уђу у сваку кућу и заселак, да обиђу свако домаћинство, посебно породице са већим бројем деце, и да помогну у тражењу начина да се нашем народу у покрајини створе што бољи услови живота.

“Ми смо сервис овог напаћеног народа. Нама је задатак и циљ да сада, када имамо огрому подршку државног врха, почев од председника Вучића, премијерке Брнабић и директора Ђурића, и читавог народа Србије, пружимо много већу помоћ, да се она види и осети”, рекао је Козарев.

Козарев је данас у Гораждевцу имао састанак са члановима Привременог органа Општине Пећ и директорима школа и здравствених установа са подручја те општине, на којем је било речи о проблемима Срба у том делу Метохије и начинима да се ти проблеми што ефикасније реше.

Подели на: