Најновије вести

Шесточлана породица Ивковић из Доњег Мочара добила нов кров над главом

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, током свог првог боравка у Косовском Поморављу од када је на челу тог тела Владе Србије, посетио је данас шесточлану породицу Ивковић из села Доње Мочаре у општини Косовска Каменица која је добила нову и модерну кућу.

 

 

Захваљујући помоћи Владе Србије Ивковићима је изграђен нови стамбени објекат површине 65 квадрата, чија је вредност око 2,6000,000 динара.

Самохрани родитељ, МИлош Ивковић, пензионисани српски полицајац који од једне пензије брине о четворо деце, од којих троје студирају у Косовској Митровици, али и о осамдесетогодишњој мајци, захвалан је Канцеларији за КиМ на великој помоћи.

„Много нам значи то што ћемо сада имати нормалне услове, јер су пре тога живели у трошној кући која је саграђена пре 60 година. Ово је први пут да је неко од српских владиних званичника посетио наше село и много смо захвални на томе“, каже Милош.

Иначе, шесточлана фамилија Ивковић ускоро ће добити и 900 евра из буџета Србије колико им следује након одлуке Србије да се додатно помогне српском становништву на Косову и Метохији током пандемије коронавируса.

“Дошли смо да видимо како људи живе и како још може да им помогне држава Србија. Дошао сам и да овој породици кажем да је председник Алексабдар Вучић на личну иницијативу, а одлуком Владе Републике Србије успео да обезбеди финансијску помоћ за све наше људе у српским срединама на КиМ, то значи да ће сваки наш човек добити једнократну помоћ. У износу од 200 евра у динарској противвредности сваки незапослени, а сви остале категорије запослени и деца и пензионери добиће по 100 евра”, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Србија и на овај начин показује да брине о свим својим грађанима у јужној српској покрајини, каже Петковић и најавлује нове инвестиције из буџета Србије.

“То говори да је држава Србија данас јака, да је финансијски у могућности да помогне нашим људима, да је наша политика окренута миру, помирењу, изградњи и бољем животу за све људе на Косову и Метохији”, рекао је Петковић.

Иначе, у Доњем Мочару, које је удаљено од центра Косовске Каменице свега пар километара, данас живи стотинак становника у 38 породица и сви су српске нациналности. Међу њима је више од двадесеторо деце узраста до 18 година.

 

Подели на: