Најновије вести

Симић: Хвала српском народу, који је мирно, дипломатски успео да се избори за своја права

Потпредседник Српске листе Игор Симић је поздравио договор који су постигли главни преговарачи Београда и Приштине и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак о прекидању тензија на северу КиМ и захвалио се српском народу на истрајности у борби за своја права.

 

 

Данас, 11. дана од када су, до зуба наоружани албански специјалци, упали у чисто српске средине на северу КиМ, постигнут је споразум у Бриселу онако како смо говорили у претходном периоду. Ово питање је морало да се реши за преговарачким столом између Београда и Приштине, а не једностраним потезима, упадом РОСУ специјалаца на север КиМ, који су малтретирали народ који овде живи”, нагласио је Симић.

Он је за нашу телевизију рекао да им је најважније што су данас, у име Председништва Српске листе, дошли да изразе велику захвалност грађанима који су истрајали мирно, демократски, да се боре за своја права, право на слободу кретања, али и право да остану, да буду своји на своме.

“Захваљујући њиховој упорности и истрајности, захваљујући томе што су били и на Брњаку и на Јарињу по киши, сунцу, дању и ноћу успели смо да омогућимо да наш преговарачки тим у Бриселу извојева победу. Тако да ће Срби моћи да користе возила са регистарским ознакама КМ, ПР, ГЛ… али пре свега моћи ћемо да сачувамо мир и сваког нашег човека”, рекао је Симић.

Он је још једном изразио захвалност српском народу, који је показао да је јединство и слога најјаче оружје, на шта ни Приштина, а ни неки делови међународне заједнице немају одговор, захвалност председнику Александру Вучићу који се храбро бори за овај народ, и наравно српском главном преговарачу Петру Петковићу, који је у Бриселу заступао интересе овог народа.

“Још једном велико хвала српском народу, који је мирно, дипломатски успео да се избори за своја права”, истакао је Симић.

 

Подели на: