Најновије вести

Симић малишанима у Прилужју поделио пакетиће

Начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић обишао је данас предшколску установу ”Цар Константин и Царица Јелена” у Прилужју и деци поделио пакетиће поводом православне Нове године.

 

Са Симићем су били и представници Општине Вучитрн чије је седиште, после 1999. године измештено у ово косовско село, где већинско становништво чине Срби, који живе у албанском окружењу.

“Захваљујући сарадњи Косовско митровачког управног округа и председника општине Жабаљ, господина Чедомира Божића, који је донирао новогодишње пакетиће за малишане у Прилужју, данас смо дошли да деци честитамо празнике и поделимо пакетиће. Ово је сведочанство да наш народ из централне Србије гаји велику љубав према нашој деци са Косова и Метохије и наш заједнички циљ јесте да негујемо њихову радост. Заиста је право богатство и велика срећа да у тешким временима имамо јединство и солидарност. Потврда да је држава Србија уз свој народ на КиМ, јесте и хуманитарна помоћ коју је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију, која ових дана стиже до сваког српског села и српске средине, до најудаљеније српске куће”, рекао је Славко Симић.

Данас је одржан и састанак са председником и члановима Привременог органа општине Вучитрн где се разговарало о актуелним проблемима са којима се они суочавају. Циљ састанка је и успостављање јаче координације и комуникације свих општина Косовскомитровачког округа, пре свега општина са севера КиМ, Лепосавић,Зубин Поток,Звечан и Косовска Митровица и две општине које,такође, припадају округу, Вучитрн и Србица.

Симић је рекао да је сигуран да се узајамним напорима и радом могу решавати проблеми на локалном нивоу и да сигурно, “уз помоћ и подршку Србије, можемо заједничким радом показати колико нам је стало да једни другима помажемо”.

Подели на: