Најновије вести

Симић, Радојевић и Витошевић: Вакцинација поуздано средство за очување здравља и опоравак економије

Потпредседник Српске листе Игор Симић, градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић и ректор Приштинског универзитета у Косовској Митровици Здравко Витошевић упутили су апел грађанима да се што пре вакцинишу како би се спречило даље ширење коронавируса.

 

 

Игор Симић подсетио је да су Срби једини народ који у овом тренутку може да бира коју ће вакцину примити.

„Из дефанзивног положаја идемо у офанзивни. Као неко ко се вакцинисао и већ прележао ковид 19 позивам све грађане да се масовно одазову позиву на вакцинацију и искористе прилику, јер захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију омогућен је и превоз до пунктова за вакцинацију у Рашки, Куршумији и Бујановцу. На тај начин сви заједно ћемо заштити себе, своје породице, друштво али и створимо услове да се настави са нормалним животом како грађана, тако и привреде“, поручио је Симић.

Он је додао да је „немогуће планирати будућност, буџет… ако немамо јаку привреду“.

„Нећемо имати јаку привреду уколико се не вакцинишемо и направимо бедем одбране према коронавирусу“, закључио је Симић.

Истог мишљења је и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић.

„Вакцинисањем ћемо помоћи економији у нашем граду. Желимо да избегнемо тренутна ограничења која су на снази када је у питању радно време угоститељских објеката а и грађевинске фирме отежано раде. Да би смо се што пре вратили у нормалу, да би могла економија несметано да се развија, потребно нам је да се сви вакцинишемо како бисмо из ове битке изашли као победници“, нагласио је Радојевић.

И Здравко Витошевић позвао је грађане Косова и Метохије да се што пре вакцинишу.

„Вакцина је једино поуздано средство и метод којим можемо да очувамо здравље. Једини метод који ће, очувањем нашег здравља, омогућити несметано функционисање нашег Универзитета. Позивам све грађане, наставнике, сараднике, студенте да се одазову позиву за вакцинацију и да на тај начин сачувају своје али и здравље својих најближих“, поручио је Витошевић.

Подели на: