Најновије вести

Симић: СЛ ће увек бити окосница одбране интереса српског народа на КиМ

Претње које свакога дана долазе из Приштине са циљем гажења права српског народа су одраз немоћи албанских политичара, пре свега из покрета Самоопредељење, да након завршених избора грађанима понуде програм којим би решавали проблеме и унапредили животне услове. Зато они данас више причају о Србима и Србији, него о сопственим грађанима од којих су тражили подршку и којима су обећавали брда и долине, изјавио је потпредседник Српске листе Игор Симић.

 

“Нас би у Српској листи, а и наш народ на овим просторима, забринуло да нас хвале Аљбин Курти и његови полтрони попут Свечље, јер би то значило да су нам уместо српских, неки други интереси на првом месту. Зато хвале Рашића и Петровића, а Раду Трајковић називају већим патриотом од албанских политичара. Али користим прилику да им поручим да размисле пре него што шаљу отровне поруке и подижу тензије међу грађанима, да су избори завршени, да је Српска листа добила 96 одсто гласова српског народа, и да прво скоче па кажу хоп. Игнорисање Срба и воље српског народа и одузимање наших колективних права ће вас, господо из Самоопредељења, сваким даном све више удаљити од формирања владе, те ћете остати упамћени као партија која је власт изгубила пре него што је и добила прилику да је формира. И још једном, уместо да се бавите Србима и Србијом, ви покушајте да помогнете грађанима и економски унапредите њихов живот”, каже Симић.

Српска листа ће, поручује Симић, увек бити окосница одбране интереса српског народа на Косову и Метохији чији ће сваки члан увек и на сваком месту у пуном капацитету штитити и бранити интересе нашег народа и наше државе. “То смо чинили и то ћемо чинити и убудуће, ма шта о томе мислили албански политичари”.

Подели на: