Најновије вести

Симић: Српске мандате покушаће да узму гласовима Албанаца

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да се у предизборној кампањи на КиМ Ненад Рашић, Слободан Петровић, Александар Јаблановић и Рада Трајковић обраћају Албанцима за помоћ и од њих траже гласове, јер знају да Срби неће подржати њихову политику.

 

“Ту постоји опасност, а о томе је говорио и председник Александар Вучић, да они злоупотребе овај изборни процес и да гласовима Албанаца одузму одређени број мандата од Српске листе, односно од Срба на КиМ”, рекао је Симић.
Он је нагласио да се њихова политичка кампања своди на нападе према Србији, председнику Вучићу и Српској листи.
“Обраћају се албанским гласачима јер су свесни чињенице да Срби неће подржати њихову политику и допустити да било ко разбија тешко створено јединство Срба на простору КиМ, који су окупљени око Српске листе, око политике председника Вучића”, нагласио је он.
Напади Рашића, Петровића, Јаблановића, наводи, не односе се на програм Српске листе, политичко деловање, резултате рада, већ говоре да је Српска листа продужена рука Београда, да делује у кооординацији са Вучућем.
“Ми то никада нисмо крили него се тиме поносили и добијали смо пуну подршку наших грађана. Као што не могу да замислим живот без ваздуха, тако не могу да замислим ни живот Србе на КиМ без подршке Београда”, закључио је он.

Подели на: