Најновије вести

Симић: Упад РОСУ институционално насиље према Србима

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да је упад РОСУ на север КиМ “класична демонстрација силе и застрашивање невиних људи у севернмом делу Косовске Митровице”.

 

“Слати више од 100 наоружаних специјалаца за хапшење два човека само говори у прилог чињеници да смо јуче претрпели институционално насиље према Србима на КиМ”, рекао је Симић за ТВ Пинк.

Он је подсетио да је сличан сценарио виђен и прошле године када такозвано Косово није успело да постане члан Интерпола 21. новембра 2018. године, те да су два дана касније специјалне јединице под пуном ратном опремом биле на улицама Косовске Митровице.

Тада су ухапшени Недељко Спасојевић, Марко Рошић а, како каже, покушали су да “елиминишу потпредседника Српске листе Милана Радојичића”.

Наводи да је Приштина опет у Чилеу доживела “фијаско” и да албансака јавност уместо да дискутује о неуспеху њихових политичких представника, добили су другу тему, а то је упад на север КиМ.

“Упад је праћен медијским екипама и извештавањем које је једнонационално. То је наставак матрице да се Срби на северу криминализују. На зазалост у томе учествују и опозициони лидери у Београду дајући алиби албанским лидерима да малтретирају Србе на КиМ”, закључио је он.

Подели на: