Најновије вести

Синоћ стигла деца после посете Републици Српској

Деца са Косова и Метохије која су протекле недеље боравила у републици Српској стигла су синоћ у Косовску Митровицу око 11 часова.У Вишеграду је јуче организован централни испраћај више од 1.000 деце и наставника са Косова и Метохије, који су боравили у седмодневној посети Републици Српској.

 

Деца су у протеклих седам дана боравила у 19 градова и општина у Српској у оквиру пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов рекао је да је ово осми пут да су у Српској боравила деца са Космета, да се посета успешно завршава и да су задовољни и гости и домаћини.

“Хвала свим градовима Републике Српске који су отворили врата, пружили огромно гостопримство деци са Косова и Метохије. Они се данас враћају у своју стварност. Нажалост, код њих није слободно као код нас. Желимо им срећан пут и да овај пројекат наставимо и следеће године”, додао је Арлов.

Он је захвалио породицама, основним школама, локалним заједницама, институцијама, Влади Републике Српске, Министарству просвете, Министарству породице, омладине и спорта, Канцеларији за Косово и Метохији, Управи за сардању са Србима у Влади Србије, Министарству унутрашњих послова, односно свима који су на неки начин учествовали у овом пројекту.

Подели на: