Најновије вести

Школа „Вук Караџић” у Прилужју обележила 154 године постојања

Основна школа „Вук Караџић” у Прилужју је данас, поводом 154. године постојања и осам векова аутокефалности Српске православне цркве, представила свој историјат у просторијама Дома културе.

 

З Значајна годишњица је обележена уз културно-уметнички програм и у присуству бројних мештана и гостију, који су се подсетили чињенице да је описмењавање првих ђака у Прилужју почело још давне 1865.

„Програм је посвећен династији Немањића, јер је 1219. година јубиларна, обележава се осам векова од аутокефалности Српске православне цркве, а сви знамо да је наш Свети Сава ујединитељ, али и први српски архиепископ”, изјавио је директор школе Срђан Здравковић.

Захвалност на гостопримству својим домаћинима исказао је директор Основне школе „13. октобар” из Ћуприје Марко Ђурић.

“Захваљујем се домаћинима на топлој добродошлици. Имам велику част што сам данас на Косову, с обзиром да сам први пут овде, свиђа ми се ова присна и братска атмосфера међу људима и надам се да ћемо понети лепе утиске”, нагласио је Ђурић

Поводом дана школе, чланове атлетског клуба из Прилужја, који доносе бројна одличја са такмичења, посетио је и некадашњи национални рекордер и европски првак, атлетичар Драган Здравковић.

“Са члановима атлетског клуба “Прилужје’’ имамо одличну сарадњу, али и са тренером Дејаном Димитријевићем. Већ су познати широм Србије. Ове године су на кросу првенства Србије имали златну медаљу у конкуренцији млађих пионира”, истакао је Здравковић.

У Основној школи „Вук Караџић”, у 15 одељења, данас наставу похађа 240 ученика.

Подели на: