Најновије вести

Скот: Чинимо све што можемо да се укину таксе

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот рекао је да САД раде све што је у њиховој моћи да утичу на следећу косовску владу да се врати за преговарачки сто, а то пре свега значи – да укину таксе.

 

Kајл Скот је у Прањанима, после обележавања 75. годишњице операције Халијард, на питање новинара да ли ће САД утицати на косовске Албанце да укину таксе али и да омогуће да Срби могу да гласају са важећим документима на предстојећим изборима, рекао да САД раде све што могу.

“Мислим да смо били јасни – и са моје стране и са стране представника америчког државног секретара за Западни Балкан – да ћемо учинити све што можемо да утичемо на следећу владу Косова да се врати за преговарачки сто, а то пре свега значи да укину таксе које никако не помажу у трагању за помирењем између Србије и Косова”, рекао је амбасадор.

Што се тиче избора на КиМ, Скот каже: “Ми посматрамо ситуацију. Колико сам разумео иста правила су била важећа и на претходним локалним изборима на северу Косова и сви људи су успели да гласају. Надам се да ће сваки грађанин Косова употребити своје право да гласа, како Срби тако и Албанци”.

Подели на: