Скупштина 27. маја о КиМ, позвани Вучић и Брнабићева

Председница Скупштине Маја Гојковић сазвала је посебну седницу парламента за 27. мај на којој ће се наћи извештај о Косову и Метохији.

 

Маја Гојковић је новинарима рекла да ће председника Александра Вучића позвати да присуствује седници, учествује у расправи и поднесе извештај о Косову и Метохији.

Позив ће, додала је, упутити и премијерки Ани Брнабић, члановима Владе и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу.

“Очекујемо да се након извештаја председника отвори дебата и да у њој учествују сви посланици Народне скупштине, јер је ово веома важна и актуелна тема око које је потребно да се у парламенту поведе дијалог и да грађани чују политичке ставове свих поводом питања КиМ”, истакла је Гојковићева.

Додала је да очекује да дебата буде садржајна, да се чују различити погледи и ставови о извештају.

“Дебата ће бити отворена, а после извештаја и у складу са пословником ћемо и гласати о њему”, рекла је Гојковићева.

Одговарајући на питања о раду Скупштине, Гојковићева је рекла да рад парламента није блокиран, јер се свакодневно одвијају различите активности у којој учествује огромна већина посланика, односно мањи део посланика тренутно не учествује у дебатама и то само у пленуму.

“Позив важи за све. Данас ће сви добити позив на седницу о извештају о КиМ. Њихово је право и политичка обавеза да дођу на седницу и учествују у дебати”, нагласила је Гојковићева.

На питање када ће на дневни ред да стави извештај Анкетног одбора о трошењу новца на КиМ, Гојковићева је рекла да тај извештај нико није поднео као предлог који би она могла да стави на дневни ред и да није у могућности да у дневни ред уврсти нешто што није поднето.

Подели на: